Oktober 2013

  Tale ved standernedhalingen, den 26. oktober 2013

  Ja, så slutter sæsonen, den slutter med et brag af en fest, og desuden som altid bogstaveligt med mange brag.
  Det er halvfemsenstyvende gang, at standeren bliver taget ned, og det er en kæmpe festdag, håber de af jer, der har været her tidligere har nydt det.

  Når jeg skal se tilbage på sæsonen, så ligner den alle de andre, der er gode og dårlige ting, og jeg vil tage de dårlige først.

  Vores udbygning af klubhuset er jo, som i alle er opmærksomme på, ikke helt færdiggjort, der er flere grunde til dette, uforudsete ting i forbindelse med byggeriet blandt andet, som jo også betyder, at økonomien ikke helt passer efter det lagte budget, derfor opbremsning og afventning med færdiggørelse, til vi ved hvordan økonomien ser ud. Vi er nu så langt henne på året så vi kan se at økonomien kan bære at vi færdiggøre dametoiletterne, toilet og badeforhold for forpagter og ikke mindst vores foyer, dette vil være færdigt inden vi starter sæsonen op igen, og vi skal ikke have ekstra penge til dette bare rolig.

  Vi mener selv i bestyrelsen at dette var den bedste måde at gribe problemerne an på.

  Vi har som alle andre steder i Danmark, også store udfordringer, omkring når der opstår skybrud, derfor har vi oplevet nogen sammenfald omkring klubhuset, disse ting arbejder vi også på at få løst.

  Vore love og vedtægter er det vigtigste værktøj vi har at arbejde efter i SSF, og vi har ingen ønsker om at bøje disse i bestyrelsen, derfor står vi fast på de beslutninger vi tager, omkring alle ubehagelige ting som opstår, lille eller stort problem så kigger vi altid i vore love og vedtægter for at løse disse ting, og vi forventer, at alle medlemmer retter sig, efter de love de selv har stemt for.

  Af gode ting vil jeg nævne efter egen mening, sikke en sommersæson, det var sku ligegodt helt fantastisk, det kan godt være det tog længe for is og kulde slap, men fy for den hvor har det været godt siden, håber virkelig i har udnyttet den optimalt.

  Vores ungdomsafdeling er blevet præmieret af Dansk Sejlunion for at være med til at bidrage positivt til fremgangen i ungdomssejlsport, det er jo vidunderligt nyt, dette arbejde  bliver jo ikke gjort af sig selv, så der skal lyde et stort tak til alle ledere og instruktører derude på nordre, det er godt gået.

  Der har været god gang i diverse sejlaftener og arrangementer i ungdomsafdelingen.

  Vores sejlerskole har afsluttet sæsonen, som igen har været en succes, alle elever bestod prøven til duelighedsbevis, de er godt nok skrappe i den afdeling, stort tak til alle instruktører: I gør det fantastisk.

  Kapsejlads, ja der gjorde vi os også bemærket igen, dette skete i IF’er samt naturligvis Folkebåd

  Det blev til DM-Guld i IF’er som Martin hjemtog som gast på en båd fra Svanemøllen, kæmpe tillykke med det til ham og han sejlerkammerater.

  DM for Folkebåd gav en bronze til SSF, og i år var det Tibbetit med skipper Brian Frisendal, Claus Zastrau Nygaard og Michael Empacher som tog sig af den.

  I Melges 24-klassen blev det til en flot 6. plads i et 30 mands stort felt, i deres første sæson i denne klasse for Wain Racing team med skipper Marc Wain, der dog sluttede sæsonen af med at vinde Race rigtig i Rungsted og sin egen vægt i øl. Skal ikke her røbe hvor mange det var, men det var en del.

  Vi har fået forhandlet ny aftale med forpagter, herunder en forhøjelse at forpagterafgiften, som var et must fra bestyrelsen side.

  Det er for mig selv lidt underligt at stå her i dag, dette bliver sidste gang, jeg holder tale ved stander op eller ned, nogen vil nok sige gudskelov, andre nøjes med at smile.

  Jeg vil blot have lov at sige mange tusinde tak, for at give mig muligheden for at stå i spidsen for denne fantastiske klub, det er ikke alle og enhver beskåret at få den ære, og jeg har nydt det helt utroligt, det er jo også dejligt at sidde med muligheden for at præge tingene.

  Jeg ville ønske, at I alle kunne prøve, der er så meget positivt i dette arbejde, som i lange baner overskygger alle de problemer, som jo også er med i det arbejde, I kan god høre på dette, at jeg forsøger at overtale en af jer til at overtage formandsposten.

  Det er desværre også sådan, at vores næstformand og motorbådsrepræsentant, et havneudvalgsmedlem og ikke mindst vores kasserer har valgt at trække sig, så kære venner, nu er det ud af busken og melde sig på banen til bestyrelsesarbejdet, det laver ikke sig selv.

  Og der er nogen måneder til at tænke over det.

  Vi har om 1½ uge den 7/11, hvor der er ekstraordinær generalforsamling, her skal vi behandle problemstillingen omkring kassererposten, så jeg glæder mig til at se jer.

  Jeg har i dagens anledning medbragt mit barnebarn og hans far til at hjælpe mig med at tage den sidste stander ned i min dejlige periode som formand, så Marcus og Marc har denne tjans i år.

  Tak for endnu en fantastisk sæson, som jeg lægger på plads i min harddisk under gode minder, tak til jer alle, som er mødt frem, og til alle jer, der skal med til fest, så bliver det et brag af en sådan, det er jo trods alt også en festmiddag.

  Stander ned med sang

  Kanonerne

  SSF længe leve

  Så er der en lille en til alle!

  Tonny