Vilde sejlbåde i vores havn i august

  Den 21. – 23. august sejles endnu et spændende DM med base i vores havn: Denne gang er det Dansk Melges 24 Klub, der skal finde en danmarksmester. Om alt går vel, kommer der omkring 30  af disse spændende, hurtige sejlmaskiner, fra Danmark, Sverige, Norge, Tyskland og Holland, med 4-5 sejlere for hver båd. Team Whoosa fra Hellerup, med vores egen Marc Wain ved roret, er en af favoritterne. Godt gået, efter kun et par år i klassen.

  Melges 24 er skabt af Harry ‘Buddy’ Melges, USA’s Poul Elvstrøm, sammen med arkitekterne Reichel & Pugh. Målet var en klassebåd på højt niveau, der var hurtig og sjov at sejle, slidstærk og nem at håndtere og traile på land.
  Den blev den mest populære af de klassebåde, Melges Performance Sailboats i USA har skabt.
  Melges 24 blev designet i 1992 og sat i produktion i 1993. Der er bygget mere end 850 Melges 24. Halvdelen er hjemmehørende i USA, mange i Europa, men også en del i Japan og Australien.

  En Melges 24 er 7,3 m (24 fod) lang og 2,49 m bred. Den har en meget let brøkdelsrig i kulfiber med 93 m² sejl: 31 m² krydsstel og en 62 m² asymmetrisk spiler fra et kulfiberbovspryd, der skydes frem på lænseren. Spileren kan håndteres uden at nogen af besætningen skal på fordækket.
  Skroget er let bygget i glasfiber, med mast, ror, bovspryd & køl i kulfiber. Båden er ret flad i bunden, så den planer nemt. Den har en bulbkøl på 286 kg, der kan trækkes op for at lette transport på trailer.

  Klassereglerne er lidt specielle; båden sejler hurtigere, jo tungere besætningen er, så der er maximum totalvægt for besætningen på 375 kg. Så må man selv om hvorvidt man vil være 4 af de tunge eller 5 mere slanke ombord.
  Den uofficielle hastighedsrekord for Melges 24 er 28 knob! 20 knob i kapsejlads er ret almindeligt. Det virker dramatisk, men siges at være helt uproblematisk…