Nyt fra formand og bestyrelse

corona6. apr. 2020
I det nye nummer af SSF Bladet står der mange ting, der ikke er sket eller som ikke kommer til at ske på grund af Corona-krisen. Det er en meget speciel situation, der er opstået, og planer må hele tiden opdateres eller ændres.

Jeg er ikke fratrådt og nye bestyrelsesmedlemmer er ikke valgt, fordi generalforsamlingen er udskudt. Vi fortsætter derfor alle på vores bestyrelsesposter, indtil det bliver muligt at afholde en ordinær generalforsamling. Vi vil indkalde til den med mindst 28 dages varsel, lige så snart det igen bliver tilladt at samles mere end 100 personer i et lokale.
For at sikre en planlægning af aktiviteterne og lette overgangen indtil generalforsamlingen, har bestyrelsen besluttet at udpege Claus Nygaard som ny formand for ungdomsudvalget og Jesper Lorents som ny formand for kapsejladsudvalget.

På baggrund af statsministerens og myndighedernes forholdsregler vedrørende Covid-19 opfordrer DIF og Dansk Sejlunion utvetydigt og indtrængende alle medlemsklubber til at indstille alle aktiviteter – både indendørs og udendørs – indtil videre. Det gælder enhver aktivitet, hvor medlemmerne kan mødes samt al anvendelse af klublokaler, klubbåde, træning m.v.

Med henvisning til ovenstående har SSF’s bestyrelse besluttet indtil videre at aflyse alle planlagte aktiviteter og sejlads i foreningens både samt at lukke alle klublokaler, herunder Skipperstuen, Fritidshuset, Kajakhuset og medlemsværkstederne. Samtidig har vi besluttet at suspendere vagtordningen fra den 6. april og i resten af nattevagtsperioden, der går til og med udgangen af april måned.

Det vil derfor ikke længere være muligt at ansøge om nattevagt i denne vagtsæson. I stedet vil der i hele perioden være hundevagt på området i løbet af nætterne. Der har været masser af ledige dage siden den 1. oktober til at få afviklet nattevagterne, men hvis du alvorligt føler, at der er specielle grunde til, at du er kommet i klemme, skal du sende en e-mail til vores sikkerhedsrepræsentant Tom, motorbaad-sikkerhed@sundby-sejlforening.dk, så vil bestyrelsen behandle sagen.

SSF Kontoret og Havnekontoret holder lukket indtil videre. Det vil derfor ikke være muligt at købe standere m.m. eller at få udleveret årsmærker for tiden. Havneudvalget vil informere mere om årsmærkerne, når der er klarhed over, hvordan udleveringen skal foregå.

De udendørs toiletter holdes åbne, og der vil blive gjort rent på alle hverdage.

Al kontakt til havneudvalget og havnefogeden skal ske via e-mails eller pr. telefon. Bestyrelsen opfordrer til at medlemmerne respekterer vores havnefogeds sikkerhed og lader være med at henvende sig personligt til havnefogeden på havnen!

Bestyrelsen beklager det besvær, som følger med vores beslutninger, men vi mener, at det er det eneste ansvarlige, vi kan gøre i den nuværende situation, hvor Corona-virussen stadig ikke er under kontrol.

Vi håber, at der ikke går alt for længe, før der bliver løsnet op på myndighedernes anbefalinger, således at vi igen kan nyde hinandens selskab og dyrke vores sport og fritidsinteresse i havnen og på vandet.

Indtil det sker, vil vi opfordre alle til at tage hensyn og tænke sig om, samt at følge myndighedernes anbefalinger:

  • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  • Host eller nys i dit ærme
  • Begræns fysisk kontakt
  • Hold afstand, min. 2 meter.

Ældre og svagelige personer opfordres til at passe på sig selv og ikke møde andre i foreningen i ovenstående periode.

Bestyrelsen er løbende i kontakt med Restaurant Sundby Sejl. Restauranten melder selv ud om de tiltag, de gør for at øge alles sikkerhed.

Bestyrelsen følger situation nøje, og vi vil løbende melde ud, hvis der skal ske yderligere tiltag, eller når situationen normaliseres.

Med sejlerhilsen
Jørgen & Bestyrelsen

Lånepladser

Hvis du allerede nu ved, at din båd ikke kommer i vandet, så giv Havneudvalget besked.
Der er mange medlemmer, der vil blive glade for en låneplads.

Havneudvalget

Et sejlereventyr sat på stand-by

Besætningen på s/y Nerthus 30. marts 2020:

91452607_656194365159506_1903979227317796864_n

Det gode skib Nerthus er pakket sammen, klar til at komme på land. Besætningen er i lufthavnen på vej til Amsterdam med dagens eneste afgang.

Sakset fra s/y Nerthus’ side på facebook >>

s/y Nerthus i karantæne i Panama II

Besætningen på s/y Nerthus skriver 23. marts 2020:
Nerthus ligger på 5. døgn helt stille i det store havnebassin ved indsejlingen til Panamakanalen. Det er barsk ironi at have direkte udsigt til porten til Sydhavet i denne tid, hvor hver dag der går, gør det mindre sandsynligt at Nerthus kommer videre samme vej. Omkring os ligger de store handelsskibe på reden og minder os om, at der er en verden udenfor, men også at den ikke er inden for rækkevidde for os. (mere…)

s/y Nerthus i karantæne i Panama

Besætningen på s/y Nerthus skriver 18. marts 2020:
Smidt ud af San Blas – karantæne i Colon – alt vel ombord! (mere…)

Spækhuggeren bli’r 50 i år

013

Flushdækkede D1 før renovering; i dag er hun en meget smuk dame

Peter Bruuns velsejlende lille hval er populær som aldrig før. I år er det 50 år siden, han byggede den første. Det skal fejres! (mere…)

Sundby Sejlforening aflyser al foreningsaktivitet i marts måned

corona16. mar. 2020
Der tegner sig nu et meget alvorligt billede af situationen i forhold til smittespredningen. Derfor har regeringen og myndighederne ændret strategi og fraråder unødvendig kontakt mellem borgerne og lukning af institutioner.

I det lys har Dansk Sejlunion opfordret til at sejlklubberne aflyser eller udskyder alle arrangementer og aktiviteter resten af marts måned – med mulighed for forlængelse. (mere…)

Opfordring til de yngre & hal’gamle i SSF

Da jeg som 75-årig med diverse kroniske sygdomme tilhører risikogruppen mht. faren for coronavirus, må jeg med beklagelse melde afbud til årets generalforsamling. (mere…)

1. tildeling af havnepladser, marts 2020

Følgende medlemmer har fået fast plads i havnen ved 1. uddeling: (mere…)

Holder du af SSF og vil gerne bidrage

Så kom til infomøde om arbejdet i bestyrelsen samt i de tilhørende udvalg, mandag den 2. marts, kl 19:00, i restauranten i klubhuset.

Synes du, at Sundby Sejlforening er et rart sted at bevare og holder du af kammeratskabet og gør dig tanker om, hvordan en fremtid i vores dejlige havn kan udvikle sig – men ved ikke, hvordan du kan støtte op og påvirke?

På infomødet om bestyrelses- og udvalgsarbejde i SSF vil bestyrelsen orientere om, hvad bestyrelsesarbejdet omfatter, hvilke muligheder det giver, samt svare på spørgsmål. Det samme gælder for de udvalg, der er tilknyttet bestyrelsen, og det spændende arbejde, der foregår i udvalgene.

Aftenen er ganske uforpligtende, men er til for jer, der er nysgerrige eller overvejer at give en hånd med, så I får en idé om, hvem man kontakter eller hvad det indebærer.

Følgende poster er på valg på generalforsamlingen: (mere…)

Ansøgere til fast plads i havnen

Se listen over ansøgere til havneplads 2020 (pdf) >>

Hvis du mener, at du har søgt rettidigt i perioden 01/12-2019 til 31/1-2020, og ikke kan se dit navn på listen, bedes du tage kontakt til havneudvalget på mail havneudvalg@sundby-sejlforening.dk.

Vi bestræber os på at dele ledige pladser ud i løbet af februar måned og sender kun mail til dem, der får tildelt plads.

Hilsen
Havneudvalget

GTL – godt for miljø & motor

Ib Petersen skriver om GTL brændstof til dieselmotorer. GTL (gas to liquids) er naturgas i væskeform.

Jeg må kommentere Verner Dvoracek´s indlæg i sidste blad, som minder mig om den gamle mastekrans skæbne, hvor en lille kreds af ældre medlemmer i 20 år agiterede imod opsætning af en ny elektrisk/hydraulisk kran.
Verner henviser til en artikel i Lynette Nyt 4/11-2018, skrevet af Klaus Schlichter. Ud af fire positive sider refererer han to negative linjer, ved at omtale evt. problemer med forpumpen i ældre dieselmotorer fra 60’erne, hvor nogle gummipakninger evt. skal skiftes. (mere…)

Brug af el, herunder til opvarmning og køle- og fryseskabe i både, haver og skure

Ifølge foreningens reglementer er unødig brug af el, herunder til opvarmning og køle- og fryseskabe, forbudt, medmindre der er truffet aftale med bestyrelsen (havneudvalget) om betaling og betingelser for brugen. Denne regel gælder også om vinteren, så hvis du bruger el i din båd, have eller skur til f.eks. opvarmning, skal du have lavet en aftale med havneudvalget. (mere…)

Havnefoged Dan Trunjérs vinterarbejdstider er trådt i kraft

Havnekontorets åbningstider er uændret
Mandag til onsdag og fredag, kl. 12:00-13:00
Torsdag, kl. 15:00-17:00.

Ring til Dan på 3062 1405 inden for denne tidsperiode, hvis du ikke kan finde ham på havnekontoret.

Dans arbejdstider gældende fra uge 47 til og med uge 13 (mere…)

Lån værktøj af havnefogeden

  • 3 Nilfisk støvsugere til afskrabning af bundmaling. Når du skraber bundmaling af, skal den afskrabede maling enten opsamles af støvsuger eller på en presenning lagt ud under båden og smides i beholderen for malingsaffald.
  • Buskrydder til vinterpladsen, der sikkert er groet godt til i den danske sommer: Honda med benzinmotor eller kraftig elektrisk Bosch.
  • Godkendt bådsmandsstol til det, du glemte oppe i masten.
  • Andet værktøj kan også lånes af havnefogeden: Vinkelsliber, rystepudser, batteriskruemaskine m.m.

Snak med Dan Trunjér på havnekontoret, tlf. 3258 1424, eller hans havnemobil 3060 1405.

Herreløse fartøjer i SSF

Ved den seneste gennemgang af SSF’s landpladser er der fundet flere fartøjer, hvor vi ikke kan identificere ejeren.
Hvis ejerne ikke kan findes, vil disse herreløse fartøjer, efter endnu en annoncering i Amagerbladet, blive solgt på auktion. Foreningen får på denne måde dækket en del af den manglende pladsleje.
Se på disse fotos her under. Kan du hjælpe med at identificere ejeren? (mere…)