Bronze til Sundby Sejlforening ved Melges 24 DM i Skive

sejle sejle

Efter sidste år skuffelse på hjemmebane i Sundby Sejlforening, for Wain Racing Team Den 634 Woosaa, var der i år lagt op til revanche, og DM var i år i Skive.

Wain Racing Team med Skipper Marc Wain Pedersen, har mildest talt ikke haft et forrygende kapsejladsår, forskellige faktorer har gjort, at de rent faktisk kun har deltaget i to stævner, påskestævne i Hellerup, som blev vundet efter overbevisende sejlads, med et hold af nye gaster, tre piger, en af de faste gaster fra SSF Claes Bohn Willeberg og Skipper Marc Wain.
Derefter har der som sagt, været forskellige årsager til at der ikke blev sejlet mere, dog besluttede skipper at deltage i svensk mesterskab, dette som træningsoptakt til DM i Skive, stævnet blev igen med forskellige gaster, grundet afbud og andre problemer. Det blev ikke en succes, for mange nedbrud i grej, knækket forstag og flere andre ting, gjorde at holdet trak sig ud af sejladsen og sejlede hjem før tid.
Der blev inden DM en lavet større gennemgang af båd og grej, så disse ting ikke skulle opstå igen.
Teamet til DM var heller ikke de faste folk fra året før, da den ene af de faste var skadet, men så blev der fundet en anden, teamet kom til at bestå af Michael Bernfeld fra Vallensbæk, Simon Østergaard Hellerup, Claes Bohn Willeberg SSF/Hellerup og Skipper Marc Wain SSF/ Hellerup.
Afsted til Skive torsdag og blive indkvarteret, sætte båd i vandet og rigge til, så der var klar til sejlads fredag, lørdag og søndag.
Der blev sejlet 11 sejladser som blev meget taktiske, dette grundet de meget springende vindforhold som er omkring Skive, og med en serie for sejladserne lydende 9,8,6,8,1,2,8,2,12,7 og en endelig placering som nummer 3, hvilket må siges at være et flot comeback efter sidste års skuffelse, og den manglende træning og stævnedeltagelse.
Kim Kristensen fra Egå som sidste år blev nummer 3 i SSF tag DM med sidste års vinder Melges DK Kris Houmann fra Frederikshavn på andenpladsen og Woosaa fra SSF/Hellerup med Marc Wain på 3 pladsen.
Selvom holdet ikke har sejlet ret meget i 2016, har to af de faste sponsorer valgt at bakke op om holdet igen, det er Nelcom A/S elinstallationsfirmaet som også var en af de store sponsorer til DM i SSF 2015, og Vejland Briller fra Amagerbrogade. Til stævnet i Skive var der en anden sponsor, som havde valgt at bakke op om holdet, og havde sponseret indkvarteringen til stævnet, det var Mai Copenhagen. Wain Racing Team siger tusind tak til sponsorerne for den store støtte.

Tonny Pedersen