Jubilæumsskrifter

Sundby Sejlforening 1923-1998

Sundby Sejlforening 90 år – oktober 2013

90aarsbogForfattere: Claus Rønnow og William Thomassen
Fotograf: Svend Erik Sokkelund
Interview: Karin Sonne
Layout: Svend Hansen
Korrektur: Karen Mohr Sokkelund

96 sider, illustreret.

Bogen koster 90 kroner og kan købes på kontoret. 

Medlemmer af SSF kan hente et gratis eksemplar af bogen i kontorets åbningstid.

Bogen handler om SSF i årene fra 1998 til 2013, fra foreningens 75-års jubilæum til 90-års-jubilæet her i 2013. Men vi kan ikke lade være med at kigge lidt bagud, hvor begivenheder og hændelser har haft betydning for de forhold, der gælder i dag. Vi vil tegne et portræt af foreningen ved at invitere læseren på en rundtur på havnen, kigge nærmere på årets tilbagevendende begivenheder og skildre medlemmer, som har stået for nogle af aktiviteterne i foreningen.

Lovkrav om håndtering af miljøfarlige produkter tvinger os til at udvikle havnens faciliteter. Og på overraskende vis har udfordringerne omkring tilsanding af vor sejlrende været en dynamo i udviklingen af foreningen og vore omgivelser. Vore nære omgivelser er ændret drastisk: Moderne boliger med tusinder af tilflyttere erstatter udtjent industri, og Amagers østkyst er blevet storbyens attraktive badeparadis med metro næsten til vandkanten.

Vi er en gruppe, som har arbejdet med vor forenings historie. Nogle har interviewet kammerater i foreningen, andre har kigget på bestyrelsesreferater og forsøgt at se de store linjer i foreningens udvikling. Og nu, hvor arbejdet er færdigt, kan vi godt se, at denne bog også er en skildring af vor forening, sådan som den fremstår i dag.

Fotografen har fået lov at brede sig på siderne. Et godt billede siger mere end nok så mange ord.