Juniorsejlere fortæller

Arkivfoto ©sokkelund

Arkivfoto ©sokkelund

Små fortællinger om sæsonens oplevelser fra juniorsejlere i ungdomsafdelingen. 

“Efter sommerferien sejlede vi ud fra molen for første gang og Louise gav bøjerne navne. Det var sjovt at sejle ud for molen. Der var ikke så meget vind. Det var den bedste sejltur jeg havde sejlet i optimist.”
Katja

“Jeg har oplevet noget, men der var en gang som jeg husker tydeligt:
Det var anden gang jeg var ude at sejle udenfor molen. Vi sejlede i store bølger mod Sverige/øst, og da alle inklusivt mig skulle til at vende om, altså på vej ind, da opdagede jeg, at mit ror ikke virkede, og jeg var sådan ca. 20 meter bagved de andre, og vi var sådan ca. 50 meter ude, så jeg blev meget bange, og så råbte jeg så højt jeg kunne efter Søren, som var i en af følgebådene (en båd som træneren/læreren sejler i, og de kommer hen og hjælper, hvis der er brug for det, og holder øje med en, så der ikke sker noget) og hjalp mig. Så til sidst så kom den (roret; red.) på og så sejlede jeg stille ind.
Så hvis du vil starte, men er bange, så bare rolig for lærerne hjælper dig, når du har brug for det, og sørger for at der ikke sker noget.”
Anna

“Hugo tog min båd mens jeg var ude på vandet.
Jeg fik en mavepuster ved at blive slæbt hen over jorden af en kitesurferdrage.
Jeg sejlede en melges 24.
Jeg vækkede Kåre på weekendturen.
Jeg har prøvet bøffen.
Jeg har sejlet i en laser.
Jeg kunne godt tænke mig at vi sejler til Roskilde eller Srilanka.”
Holger

“Da vi var ude og sejle i gummibåden med Kåre.
Vi sang en hel del, så Kåre begyndte at grine. Vi sejlede ud af havnen og hjælp dem fra de andre hold. Vi havde det vildt sjovt den dag. Det var den bedste dag til sejlads nogen sinde.”
Mille-Luka
PS: “Det sprøjtede så meget at da vi gik ind var vi bare driv våde. Det var som om vi gik i vandpytter, der var så store bølger.”

“Da jeg var til optimistsejlads, var det ved at være vinter så det var lidt koldt. Søren og Lena sagde at vi skulle sejler ud for molen og følge bøjerne som lå langs stranden. Mille-Luka, Katja og jeg gav alle bøjerne navne efter tyske tal fx einer, tweiner osv…. Da vi skulle til at sejle tilbage tog min søster fat i en af fiskebøjerne. Så sejlede vi indad og lavede kæntringsøvelser så da vi tog bådene på var de så tunge at vi fik hjælp af fædrene og de voksne. Så skyllede vi bådene og holdt skippermøde og så var det bare i bad.”
Louise Møller
P.S “der var et kontænerskib der tømte deres prutetank så der var prut i vandet.”

“Jeg kan huske da vi trak en luftpude efter speedbåden og jeg faldt af og slog smut på vandet. På et tidspunkt blev jeg skubbet overbord og ingen ville samle mig op så jeg svømmede rundt i et kvarter.”
Hjalmar!!!