s/y Nerthus i karantæne i Panama II

Besætningen på s/y Nerthus skriver 23. marts 2020:
Nerthus ligger på 5. døgn helt stille i det store havnebassin ved indsejlingen til Panamakanalen. Det er barsk ironi at have direkte udsigt til porten til Sydhavet i denne tid, hvor hver dag der går, gør det mindre sandsynligt at Nerthus kommer videre samme vej. Omkring os ligger de store handelsskibe på reden og minder os om, at der er en verden udenfor, men også at den ikke er inden for rækkevidde for os.

Nerthus_sejl

arkivbillede

Nogen plan har vi ikke lige nu, hvor vi blot afventer. Hver dag har haft sin dårlige nyhed frem til nu, så vi holder vejret. Og ikke mindst fingrene – fast krydsede for at de ikke laver om på vores aftale om at vi kan gå ind i marinaen den 25. Selvom man stadig er isoleret, er der efter sigende adgang til gåtur i skoven. Og man kan arbejde som frivillig i havnens butik eller med udbringning af varer til ankerpladsen. Og er man heldig kan man måske få lov at gi’ en hånd med hvis der er både, der skal op af eller i vandet. Men legepladsen og restauranten er helt lukket ned har vi hørt på den morgenkonference, som afholdes hver morgen 7.30 over VHF radioens kanal 74.

Selvom vores bevægelsesfrihed er kraftigt reduceret til de få kvm. som kahytter og dæk kan mønstre, så er humøret stadig godt hos alle 7 om bord. Dagene går med rutiner omkring måltider, morgensvømning, yoga og skole. Og alle byder ind med ideer til adspredelse og humørløft som fx. spilturneringer, aftenunderholdning, foredrag og andre kreative indslag. Vi sanerer også forstanden gennem udfordringer til os selv. Fx turde lave hovedspring, øve synkrone saltoudspring eller lære sig selv at spille harmonika.
Så må vi se om vi også kan holde humøret højt, hvis der viser sig at være hold i rygtet om at de nu også har tænkt sig at forbyde salg af alkohol….
Sakset fra s/y Nerthus’ side på facebook >>