Ny skipper ved roret

_DSC8232
SSF’s nyvalgte formand Jørgen Jensen præsenterede sig selv ved generalforsamlingen i søndags.

Tja, her står jeg, – 56 år – for nogen ukendt, for andre kendt som Jørgen, for andre er jeg kendt som lille Jørgen.

For mig startede det en sommeraften i 1970, da jeg som 10-årig var så heldig at blive meldt ind i juniorafdelingen. Det blev mit andet hjem, og jeg levede praktisk talt hernede 5 ud af 7 ugedage.

Faktisk er det Søren, vores dirigent, der lærte mig at sejle. Jeg var en meget aktiv junior, og Søren følte sig nok lidt forpligtet til at tage mig med til kapsejlads den gang. Jeg var som sagt lille, og Søren, som han sagde, var bange for, at jeg skulle ryge med skøderne ud gennem blokkene.

Jeg tog med på alle sommerferieturene med Juniorerne og blev bådsmand som 14-årig på EINAR YD31 og holdt af at undervise og sejle kapsejlads i weekenderne og til aften-matcherne, her og i Kastrup.

Senere blev jeg ungdomsleder for ynglinge-bådene og begyndte at sejle kapsejlads, som våd forgast, i Dracula, den gule Yngling på pladsen ved slæbestedet, med Claus og Axel Brask. Vi trænede året rundt og har sammen med bl.a. Kim Steffensen og Jan Knudsen og deres besætninger præsenteret klubben ved VM’er og sejladser mange steder i verden, og også mange Sjælland Rundt har jeg sejlet, bl.a. med Commander 31’ren ”Majbritt”.

Da jeg blev i slut-tyverne, fik jeg familie, fik 4 børn og hus, og der blev ikke megen tid til at sejle.

Men da børnene blev større, og jeg som 40-årig fik mulighed for at sejle Old Boys, blev jeg fast deltager ved dette ”vores uofficielle klubmesterskab”. Min lyst til sejlads og undervisning blev igen tændt, og jeg er i dag underviser på vores aktive sejlerskole, hvor den ene af mine piger og min kone er startet som elever.

Drømmen om egen båd fik nyt liv for 1½ år siden, da min kone syntes, det var en god ide, at vi købte en båd (en båd, Henrik Green havde fundet på nettet). Via min store anciennitet er det lykkedes mig og min kone at få plads i havnen til vores dejlige båd, på midtermolen nr. 165. Det er et stort mål, der er gået opfyldelse

Vi har haft låneplads i Lynetten, der på mange måder er en dejlig havn, men det er jo som at spille på det svenske landshold, når man nu synes, at man hører til i Sundby

Sundby har altid stået for noget særligt for mig, og jeg mærker en indre ro, når jeg kommer herned, så da jeg for ca. et halvt år siden blev opfordret til at stille op som formand, syntes jeg det var på sin plads at betale tilbage for al det, jeg har fået og oplevet hernede, så det er egentlig bagrunden for, at jeg står her i dag.

Min ballast ud over at sejle kommer fra mine mange år som chef i store virksomheder, senest 9 år som produktionschef i Coloplast, der er en verdensomspændende kateter-, stomi- og sårplaster-producent. Den ballast jeg har fået som chef, håber jeg kan blive til gavn for klubben.

Sundby Sejlforening er jo en mangfoldig forening, hvilket jeg finder værdifuldt, med sejlere, motorbådssejlere, fiskere, seniorer, ungdomsafdeling, sejlerskole, søndre mole, midter mole, nordre mole, skure, haver, osv., og vi hører sammen i et fællesskab – en forening – der binder os sammen, og vi ved jo alle, at det er noget særligt at være Sundby’er.

At støtte op og hjælpe med at sikre en fremtid for Sundby og den rigtig gode stemning, der jo til overmål findes i denne dejlige oase, er et ydmygt mål for mig at hjælpe med at sikre, således at vi kan nyde dette særlige miljø mange år fremover.

Jørgen Erik Jensen