OldBoys 2013

  De rigtige jernmænd og -kvinder sejler OldBoys i Sundby

  Læs Team Lamberths muntre beretning fra en udfordrende weekend

  Vi begyndte som altid med skippermøde lørdag morgen klokken 9 i ungdomshuset. Eller det vil sige næsten alle … et enkelt hold havde valgt at møde op klokken 10, måske i håb om at bådene så var sat i vandet og rigget til 🙂 Eller også håbede man, at regnen var stoppet, for det var ikke det optimale vejr fra morgenstunden. Regn og næsten ingen vind. Men alle var, som altid, i højt humør, i forventning om en hyggelig week-end med gamle sejlervenner. Og det blev det!

  På grund af Ironman havde det for mange været lidt af en kamp både at finde en parkeringsplads og i det hele taget at komme til klubben. Ironman er efter sigende en diciplin for kun de allersejeste, men man må nok sige, at når nogle 40-50 årige OldBoys/Girls, i en hel weekend, vælger at sejle kapsejlads i benhård konkurrence, så er det de virkelige jernmænd og -kvinder.

  Ved skippermødet fik de 8 besætninger, som havde meldt sig i år, hver en konvolut som indeholdt sejladsbestemmelser m.v. I fire af konvolutterne var desuden en opgave til næste års Old-Boys. Sjovt nok var det de samme både, der fik ‘gevinst&rsqu o; som sidste år, og med nøjagtig den samme opgave. Jeg tror, det er tredie år i træk, Annettes hold skal arrangere festen.
  Nogle af dem der ikke skulle yde – men kun nyde – fortalte, at de aldrig havde trukket en opgave.

  Det fik mig til at tænke på, om lodtrækningen måske kunne arrangeres lidt anderledes, f.eks. så de der havde haft en opgave året før, ikke var med i puljen – det var bare et forslag.

  Efter skippermødet gik vi straks i gang med at sætte de to klubbåde og Dracula i vandet. Claus og Aksel havde igen i år velvilligt stillet deres båd til rådighed for OldBoys, tak for det!
  Der var en række nye konstellationer i besætningerne. Sidste års vindere Jannie og Torben stillede i år op med Torben Lamberth som skipper, da Jens Rottbøll var forhindret. De havde på forhånd (ved Lillians hjælp) sikret sig Erik som gast.

  Andre mødte op uden at have skaffet gaster. Her trådte bl.a. Henrik Green til og sejlede med både Jørgen og Claus. Det øgede jo chancen for at komme blandt de førende både væsentligt og allerede midt i søndagens sejladser, kunne Henrik konstatere, at han som den eneste var sikker på at komme på podiet.

  Lørdagen bød på en række spændende sejladser i meget tæt løb. Mange gange var der kun ganske få bådslængder mellem bådene, når de kom i mål. Det er sådan kapsejlads er, når det er sjovest. Men efter lørdagens sejladser var det tydeligt at konkurrencen kom til at stå imellem de garvede kapsejlere Claus, Kim, Jørgen og Niels P. – noget vi har set mange gange tidligere.

  Middagen lørdag aften var som altid et af højdepunkterne. Annette og mandskab havde stået for arrangementet, som både bød på en flot buffet fra klubbens egen restauratør og underholdning i form af en ‘aften kapsejlads’.

  Kapsejladsen foregik med små flamingobåde, som holdene selv skulle bygge ud af de materialer, de fik udleveret. Her var alt til at bygge en god båd: tape, tegnestifter, grilspyd, og papir til sejl. Der var mange kreative løsninger på bådebyggerprojektet. Bagefter skulle holdene sejle om kap med bådene på et bord, hvor de blev drevet frem af luften fra en hårtørrer. Alle gik op i det med liv og sjæl. Det var meget festligt.

  Selv havde vi håbet, at resultatet af aftensejladsen indgik i den almindelige konkurrence. Det ville nok have ændret lidt på rækkefølgen til vores fordel. Aftenen sluttede ved halv tolvtiden, hvor ungdomshuset blev låst af. Vi var dog, som sædvanligt, et par stykker som tog en sidste øl på terrassen i den smukke sommernat. Vi siger tak til Annettes hold for en festlig aften.

  Når man opholder sig på molen i SSF, sker der altid noget. Og denne gang bød det på en oplevelse af de mere specielle. Lørdag aften blev en højst 18 fods sejlbåd, af absolut ældre dato, og med kun en cykellygte som agterlanterne, bragt ind til SSF af myndighederne.

  Søndag morgen viste det sig, at de tre unge mennesker ombord, som tydeligt var helt uden sejler-erfaring, havde tænkt sig at sejle til Italien i den lille sejlbåd, med udslidte sejl og uden motor. Det vakte både hovedrysten og oprigtig bekymring hos de erfarne OldBoys-sejlere. Flere prøvede at tale dem fra det, men det virkede ikke, som om de havde tænkt sig at følge de velmenende råd
  Normalt ville man ønske god vind, men i dette tilfælde tror jeg, at de fleste ønskede, at de ville opgive projektet og tage toget istedet.

  Søndag morgen var der en smule mere vind. Det var rigtig fint sejlvejr. Op ad dagen luftede det lidt op og i slutningen af 5. sejlads var vinden ret hård med nogle kraftige vindstød. Det kulminerede i 6. sejlads, hvor der virkelig var tryk på. Særlig i vindstødene, som var så kraftige, at alle tre besætninger, selv med slækket storsejl, havde svært ved at holde båden.

  Der blev sejlet rigtig meget vand ind. Jeg tror, at alle både havde vand over dørken, da de blev overdraget til næste hold. Men da var vinden allerede løjet noget af. Der var spænding til det sidste, både Claus, Niels P., Kim og Jørgen havde chance for at vinde. Men efter de to sidste sejladser var det klart: 1. pladsen gik til Claus, 2. pladsen til Niels P. og 3. pladsen til Kim.

  Til præmieuddelingen havde Thomas fra div. sponsorer medbragt en stor mængde præmier. Så mange, at der var præmier til alle otte både. Thomas kunne ikke selv deltage i år p.g.a. en skade, men mødte alligevel op med præmierne. Flot!

  Så var der kun én præmie tilbage – kvajepræmien. Denne flotte jernskulptur (er det en Robert Jacobsen?) skal nu pynte hjemme hos Jan efter en forseelse i forbindelse med start. Jeg er ikke helt sikker på hvad der skete, men det var noget med et storskøde omkring en anden båds bom eller noget i den retning… *

  Endnu en Old-Boys var slut.

  Vi vil herfra sige tak til alle deltagere, dommerne og alle de, der hjalp med at gøre det til en sjov og hyggelig weekend. Også en hilsen til Birgitte, en af vores trofaste hjælpere, der desværre ikke selv kunne være tilstede.

  Vi vil slutte af med en hilsen til nogle af de sejlere, der plejer at være med, men ikke deltog i år, bl.a. Jens Rottbøll, Jan Knudsen og Michael Empacher. Husk at komme til næste år – OLDBOYS har brug for jer!!! Lad det samtidig være en opfordring til de, der har overvejet måske at stille et hold til næste år: Gør det – det er rigtig sjovt og hyggeligt!

  Vi ses 23.-24. august 2014

  Bemærk! OldBoys er flyttet en uge i 2014. Skriv det ind i kalenderen allerede nu!

  Team Lamberth: Erik, Jannie og Torben

  *) Webredaktøren så fra dommerbåden tre ynglinge alt for tæt på dommerbådens hæk og hinanden og et storskøde, der havde fanget en anden båds forreste fortøjningsklampe. Det varede kun sekunder, så var alle fri af hinanden uden skader, men det så VILDT ud!

  sok