Sejler du til ‘Sailing Aarhus’

Der er lagt op til en kæmpe maritim fest, når VM i sejlsport går i gang på Aarhus Bugten. Op mod 1000 joller vil dyste på kapsejladsområderne, fulgt af deres trænerbåde – og slagets gang kan følges via live tv-produktion i store dele af verden.
Hvis du ønsker at se verdensklassesejladser helt live fra din egen båd, er du meget velkommen, men vær opmærksom på nedenstående retningslinjer:

Der kapsejles hovedsageligt mellem kl. 12 og 17 i perioden 2-12. august, og det er her du skal udvise opmærksomhed.

  1. De enkelte kapsejladsområder fylder cirka 1 sømil og kendetegnes ved, at bådene er ens og at de fleste mærker har samme farve. Undgå at sejle mellem bådene og bøjerne, og hold en afstand på mindst 300 meter.
  2. Der er en del RIBs omkring kapsejladsområderne, som er direkte relateret til sejladserne. Disse både afvikler sejladserne, supporterer sejlerne, dømmer sejladserne eller laver mediedækning – og er derfor meget tæt på sejlerne. Så tæt på skal du ikke: hold en afstand til disse både på mindst 100 meter.
  3. Der vil i nærheden af kapsejladsområderne være politi- og marshallbåde – som kan finde på at kontakte dig. De har et overblik over, hvor og hvornår der kapsejles. Så følg deres anvisninger.
  4. Ved indsejlingen til Aarhus Lystbådehavn søsættes en stor del af jollerne – primært sidst på formiddagen. Når dette foregår, vil havnehullet være massivt fyldt op, men det er et flot syn. Så nyd synet og hav 20 minutters tålmodighed – så er de væk.
  5. En stor del af jollerne ligger i Aarhus Havn (den kommercielle havn). Her er udelukkende adgang for afviklingsfartøjer samt de respektive sejlere.
  6. Nacra-katamaranerne og kitesurferne sejler med stor hastighed – og deres manøvrer kan være sværere at forudse. Her bør udvises ekstra forsigtighed og afstand.
  7. Se banekortet og brug din sunde fornuft.
  8. DR har overblikket over kapsejladserne ved VM i sejlsport

Du kan læse meget mere på Aarhus2018.dk