Sejlsportsligaen 2018

j70

Sundby Sejlforening er nu med i Sejlsportsligaen 2018 med start i 2. division den 2. – 3. juni i Frederikshavn. Vi håber, det vil skærpe interessen for kapsejlads i vores lille forening.

Sejlsportsligaen blev startet i 2014 med 18 hold, der deltog det år. Interessen var så stor, at der i 2015 kom en 2. division med i sæsonen.
Essensen i Sejlsportsligaen er, at klubberne stiller med et hold med 4 mand, dog 5 ombord, hvis det er en ren pigebåd, og så sejler klubberne om det danske mesterskab.
Der er 4 stævner rundt i landet gennem sæsonen; her sejler alle mod alle, i heats med 6 J70 både som Ligaforeningen stiller til rådighed.
Det foregår tæt på land, hver sejlads tager ca. 15 minutter, og der bliver speaket under stævnet, så alle kan følge med.
Undertegnede har oplevet det setup der er omkring stævnerne, og det er underholdende, spændende og lærerigt at se disse mange sejladser.

I år har SSF fået mulighed for at deltage, og i den anledning skal vi jo finde ud af hvem der kunne tænke sig at lege med.
J/70 er en moderne kapsejladskølbåd, syv meter lang, 795 kg, med 26,4 m2 krydsstel og bovspryd til den 45 m2 store gennakker.
Vi har ikke selv en J/70 og må derfor leje os til tid i én, det arbejder vi på i øjeblikket.
Vi har også nogle dygtige drenge, som er mellem de bedste i landet i en lignende bådtype. De har sagt ja til at lære fra sig, til jer der ikke er så trænede, og også til at være en del af holdet, der skal sejle stævner.
Dette års fire stævner sejles i Frederikshavn, Kerteminde, Skovshoved og Aarhus.
Syntes du, det lyder spændende, så vil vi inden længe invitere alle interesserede til et møde i klubben.
Dato vil komme snarest, og vi glæder os til at se en masse medlemmer, som har lyst til dette, eller måske bare vil vide noget mere om set-up’et.

Venlig hilsen
Tonny Pedersen
Kapsejladsleder