Stærk strøm udfordrede deltagerne i fiskekonkurrencen

12 både med 30 raske lystfiskere meldte sig til start i årets første fiskekonkurrence i SSF-regi. Konkurrencen løb af stablen den 19. juni 2021.

Der var sædvanen tro kø ved håndvasken på Prampladsen på nordre mole…

Torskene var nemme at finde, meldte flere besætninger ved indvejningen. Det var til gengæld svært at finde nogen med størrelse over de halvandet kilo. Frisk vind fra syd og en tiltagende nordgående strøm udfordrede fiskerne, så det tunge grej måtte frem.

”Vindertorsken på tre kilo tog vi på en 200 grams pirk i den nordlige ende af Hollænderdybet på 17 meter vand,” fortalte Jimmy, skipper på FRK. CAMILLA. Dermed gik hovedpræmien for største fisk, som var et gavekort på kr. 2500 plus en Savage Gear-wobler, til FRK. CAMILLA.

Kategorien ‘Største ørred/laks’ udgik. Havets sølvglinsende jægere meldte desværre hus forbi her på denne dag. Præmien, et gavekort på kr. 500 samt en wobler, blev i stedet givet som andenpræmie for en torsk på 2,1 kilo til sejlbåden SANTINA med Michael som skipper.

Kategorien ‘Største torsk’ – som i realiteten var konkurrencens tredjestørste torsk –  blev vundet af en torsk på 1,9 kilo (ja, det er lidt kompliceret, men tjek eventuelt reglerne i konkurrenceprogrammet). Fisken blev trukket op af Øresunds blå af Bobby i GALLAXEN. Han blev præmieret med et gavekort på kr. 500 samt en wobler. Andenpræmie i ‘Største torsk’-kategorien gik til BIMMER med Per som skipper. Han modtog en fiskestang, et fiskehjul samt en wobler for indsatsen.

Største fladfisk, en rødspætte på 550 gram, blev fanget af SALMONA med Thorkild som skipper. Han modtog et gavekort på kr. 500 samt en wobler i præmie. Andenpræmie blandt de flade gik til FRK. CAMILLA. Næstkommanderende Jørgen modtog en fiskestang, et fiskehjul samt en wobler for det gode arbejde.

I artskategorien indvejede to både hver seks arter. SALMONA landede ising, rødspætte, skrubbe, torsk, makrel og hornfisk. Det gav ifølge pointsystemet 247 point. Andenpladsen gik til LOMA med Mads Grosell som skipper, der landede 185,5 point for ising, makrel, sild, skrubbe, torsk og hornfisk. Mads lod sin præmie gå videre, så andenpræmien gik til FRK. CAMILLA for fangsten af fire arter. Andenpræmien var en fiskestang, et fiskehjul samt en wobler.

Konkurrencens to deltagende børn vandt hver to spraglede Sundfisker fladfisketackler samt en Savage Gear Sandell jig.

De fremmødte ved præmieoverrækkelsen gav afslutningsvis en stor applaus til ære for konkurrencens sponsorer. En stor tak til Mads Grosell – Savage Gear, Aamann & Wulff Aps – ejendomsservice mv., Jagt og Fiskerimagasinet, Restaurant Sundby Sejl og Sundby Sejlforening.

Konkurrencen var arrangeret af SSF’s Lystfiskerlaug

Knæk og bræk – Kim Allan Jørgensen

[ngg src=”galleries” ids=”34″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″ images_per_page=”4″ number_of_columns=”4″ show_slideshow_link=”1″]