Superfisketursfællesspisning

I år forsøger vi at stable en fællesspisning på benene for de trætte fiskere.
Tilmelding & betaling senest den 15.september til: Kim ‘Pisk’, ndr. mole, tel. 2028 2625.

Prisen for mad efter fisketuren vil være 50 kroner for voksne.
Børn spiser for 30 kroner inkl. 2 sodavand.

Menu
Skipperlabskous serveres med purløg,
dertil rugbrød, smør og rødbeder

Labskovs eller skipperlabskovs er en egnsret fra Nordtyskland. Det er en betegnelse for kogt eller stegt kød (eller fisk), skåret i terninger, brunet med løg, overhældt med suppe og kogt med ituskårne (eller mosede) kartofler og krydderier.
Ordet kendes også i plattysk og tysk Labskaus og engelsk lobscouse, der er blevet tolket som måltid for stærke; men i virkeligheden har etymologien været regnet for usikker. Madskribenten Petra Foede henviser til, at labs på lettisk betyder god, og kaušis betyder skål, krus, opøseske, og da Letland er en af søfartsnationerne omkring Østersøen, er forklaringen ikke usandsynlig.
Det var oprindelig sømænd, som spiste labskovs.
I ældre dansk sprog kaldes det også lobescoves eller lobescowes.
I Danmark er retten kendt som skipperlabskovs (med brød). Det er typisk husmandskost.”