Vraget i ‘indkørslen’

P1010282

Vi har et vrag liggende i vores indkørsel. Den sunkne bugserbåd ‘lIdun’ ligger ret præcist på kursen Ndr. Røse – det røde fyr på Strandparkens nordlige molehovede.

TV-Lorry og b.dk mente ganske vist, at problemet var ved at løse sig selv – vraget var ved at synke. Men da det omkring 5 m høje vrag står på kun 3,5 m vand, betyder det bare, at det stadig er til fare for skibsfarten, men sværere at se, da ingen autoritet har ment det nødvendigt at afmærke det, gerne med en lysbøje, tak.
Mange myndigheder har brugt meget tid og arbejde på vraget. Den eneste, der har udrettet noget, er Teknik & Miljø, der lykkedes med at få den gamle bugserbåd flyttet ud af det fredede område omkring Strandparken og – suk! lige ud i vores indkørsel, hvor den så ikke ku’ mere og sank til bunds på 3,5 m vand.
Myndighederne har intet kunne foretage sig, før den indgivne politianmeldelse havde ført til en dom. Nu, når Idun er sunket, kan det koste en formue at komme af med vraget.
Men nogle dykkere fra Strandparkens dykkerbane har kigget nærmere på resterne af Idun og fået en god idé: Hvis nu man kunne slæbe vraget ud til dykkerbanen og sænke det på 5-6 m vand, ville det være et perfekt dykkevrag.
Måske det er en løsning, foreningen skulle støtte?